Поводом изгласавања Закона о потврђивању Споразума између Владе РС и НАТО пакта о сарадњи у области логистичке подршке, Српски сабор Заветници у суботу, 20. фебруара у 13 часова организоваће протестно окупљање испред зграде Председништва Републике Србије, на Андрићевом венцу.

 

DSC_4735

 

Имплементацијом поменутог закона Република Србија фактички би постала политичка и војна колонија најмоћније државе чланице НАТО пакта, Сједињених Америчких Држава, одричући се свог суверенитета на подручју безбедносне и спољне политике.

 

Споразумом се припадницима НАТО трупа омогућава слободно и несметано кретање без кривичне, прекршајне и материјалне одговорности преко целокупне српске територије што представља грубо кршење одредбе члана 2 и 8 државног Устава о народном суверенитету, територијалној неповредивости и заштити државних граница.

 

Позивамо Вас да се заједно окупимо испред Председништва и упутимо писмо Председнику Републике Србије са захтевом у име 80% грађана који се противе приближавању Србије НАТО алијанси да одбије да потпише поменути Закон и врати га Народној Скупштини на разматрање.

 

СРБИЈА НИКАДА У НАТО!

 

Заветници 

Тагови: ; ;