Према подацима анкетирања Sputnik.Мишљења, број Немаца који сматрају да влада треба да пушта избеглице у земљу свега месец дана после догађаја у Келну смањио се за 7%. Анкетирање Sputnik.Мишљења извела је у Немачкој позната британска истраживачка компанија Populus за међународну информациону агенцију и радио Sputnik.

 

nemacka-79

 

Као одговор на питање ”треба ли влада Немачке да пушта у земљу избеглице или не?” 42% становника Немачке сматра да влада не треба више да прима избеглице, што је за 6% више у односу на резултате истог анкетирања у октобру 2015. године. Удео оних који су одговорили ”треба да пушта” смањио се за 7%, што је статистички значајни пад и сада њихов број износи 51% у поређењу са 58% према резултатима претходног анкетирања.

 

Анкетирање је спровела истраживачка компанија Populus за новинску агенцију Sputnik од 25. септембра до 15. октобра 2015. године и од 3. до 4. фебруара 2016. године. Узорак репрезентује становништво по полу, узрасту, географији. Интервал поверења за податке у целини у држави износи +/- 3,1%, при вероватноћи поверења 95%.

 

anketa-migranti

 

Међународни пројекат за анализирање јавног мњења стартовао је у јануару 2015. године. Партнер је позната истраживачка компанија Populus. У оквиру пројекта Sputnik. Мишљења редовно се спроводе анкетирања јавног мњења у земљама Европе и САД о најактуелнијим социјалним и политичким питањима.

 

Sputnik (sputniknews.com) је новинска агенција и радио са мултимедијалним информационим хабовима у неколико десетина земаља. Sputnik садржи сајтове, аналогно и дигитално емитовање радио програма, мобилне прилоге и странице на друштвеним мрежама. За потписнике вести Sputnik-а се даноноћно објављују на енглеском, арапском, шпанском и кинеском.

 

Спутњик / Србин.инфо

Тагови: ; ; ; ; ;