Подршку учешћу Заветника на предстојећим изборима као и анти-НАТО скупу који покрет организује у суботу, 20. фебруара, пружили су и челни људи Европског савеза националних покрета и партија.

zavetnici-28995_n

 

Ваша позиција против погубних НАТО и ЕУ интеграција показује се као једина исправна у светлу очувања суверенитета, политичке независности и самосталности Републике Србије, чију територију данас желе да распарчају потплаћени европски и амерички обавештајни и политички лобији. У том погледу добродошло је и Ваше залагање на јачању сарадње са Руском Федерацијом која данас представља једину геополиитчку силу, способну да сачува изворне европске вредности које се у западној Европи негирају, а уместо њих предност се даје вештачким вредностима хомосексуалних и исламистичких лобија.

 

Због тога Вам у име Европског савеза националних покрета пружамо пуну подршку на предстојећим изборима, уверени да ћете остати доследни у својим политичким начелима и ускоро постати озбиљан заступник српских националних интереса у Народној Скупштини ваше државе! Уједно користимо и прилику да поздравимо ваш скуп против даљег увлачења Србије у НАТО војну алијансу! — наводи се у писму.

 

Писмо су потписали Валерио Чињети, генерални секретар Европског савеза националних покрета, и Змаго Јелинчич Племенити, председник Словеначке националне партије и члан руководства Европског савеза националних покрета.

 

Европски савез националних покрета је међународна политичка организација, која своје деловање заснива на очувању разноликости аутохтоних европских култура, хришћанске традиције и идентитета европских народа у Европи као конфедерацији слободних и суверених држава. Организација активно делује и у Европском парламенту.

 

Заветници су позвали људи да се окупе испред Председништва и да упуте писмо Председнику Републике Србије са захтевом у име 80% грађана који се противе приближавању Србије НАТО алијанси да одбије да потпише поменути Закон и врати га Народној Скупштини на разматрање.

 

Имплементацијом поменутог закона Република Србија фактички би постала политичка и војна колонија најмоћније државе чланице НАТО пакта, Сједињених Америчких Држава, одричући се свог суверенитета на подручју безбедносне и спољне политике. Споразумом се припадницима НАТО трупа омогућава слободно и несметано кретање без кривичне, прекршајне и материјалне одговорности преко целокупне српске територије што представља грубо кршење одредбе члана 2 и 8 државног Устава о народном суверенитету, територијалној неповредивости и заштити државних граница, — каже се у најави.

 

Заветници

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;