Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

18:05

 

Становништво Маринке саопштава да се 0ко 14:20 чуло неколико експлозија.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинска страна је за претходна 24 часа 209 пута напала територију ДНР. Најинтензивније, и уз коришћење тешког наоружања нападали су Зајцево, Спартак, Старомихајловку, Жабуњку, Александровку, Коминтерново, Докучаевск, подручје аеродрома, Петровски рајон и Волво-Центар Доњецка.

 

Министарство одбране такође је евидентирало присуство женских снајпериста из Пољске и Балтичких земаља у редовима украјинске војске у околини Мариупоља.

 

15:35

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР у насељу Спеваковка у Новоајдарском рејону постављена је застава Пољске заједно са заставом фашистичке организације Десни сектор.

11:20

 

Током претходне ноћи украјинска страна је 4 пута напала територију ЛНР. Из правца Луганскога нападнуте су позиције ЛНР у Калиновки. Из правца Трехизбенки напали су снаге ЛНР у Красном Лиману. У оба случаја није било жртава и разарања, саопштава Народна милиција ЛНР.

 

У ДНР неколико пута су нападнути подручја у околини Доњецка Старомихајловка, Волво центар и подручје аеродрома. Приликом напада на Старомихајловку изгореле су две куће. У околини Горловке поново су нападали Зајцево.