Француски пољопривредници блокирали су данас улице у граду Ван у провинцији Бретања, блокирајући саобраћај између западних и северних делова земље. Они протестују због пада цена млека и свињског меса, изазваног антируским санкцијама. Они су по путевима избацили сено, ђубриво и запаљене гуме. Њима су се придружили и локални таксисти.

 

Како саопштава Индипендент више од 200 возача трактора блокирали су путеве у граду Ван. Они су по путевима посули сено, ђубриво, и запаљене гуме. Њима су се придружили и локални таксисти. Сличне акције протеста одржане су током протекле недеље у Нормандији, Пикардији и региону Оверн.

 

Лидери ових протеста захтевају од Брисела ублажавање санкција према Русији јер је као резултат руског одговора на санкције дошло до пада цена меса и млечних производа у ЕУ.

 

За претходних пола године пољопривредници из земаља ЕУ били су принуђени да смање цене производа уа 40%, јер је због одговора Русије на антируске санкције ЕУ дошло до наглог смањења тражње пољопривредних производа.

 

 

РТ

Тагови: