Становници Заитсево су за мало истукли Хуга, питајући: «Зашто сте овде две године»?

Разјарени јер оружане снаге Украине не престају да гранатирају село, становници Зајцева су оштро и отворено показали представнику ОЕБС Алекандру Хугу и члановима мисије, све што је акумулирана у њиховим душама за две године рата и понижења Донбаса.

 

Уз повике «шта сте урадили за новац који сте добили», «идите у посету нацистима» и «што нисте научили руски језик за ове две године», становници села Зајцево су напали мисионаре и њиховог вођу Александра Хуга.

Уморни од гранатирања, локални становници су им показали ко пуца на куће цивила и одакле се пуца.

 

«За шта добијате новац? Две године се само возите овуда без икаквог смисла! Чим одете, нацисти почну да нас бомбардују. Колико може да се трпи? Шта можемо да очекујемо», викала је љута бака.

 

Онда је затражила да јој покажу ко је «главни» и отишла да разговара са шефом мисије Александром Хугом.

 

«Зашто сте дошли овде? Да бисте фотографисали како нас туку? Одговорите колико човек може да трпи све ово? Зашто се возикате овуда већ две године? И руски нисте хтели да научите», рекла је локална становница Хугу, а преноси Источник.

 

На крају је додала да нема више снаге да седи у подруму и позвала је Хуга да оде Порошенку и да са њим реши сукоб у Донбасу.

 

Ката

Тагови: ; ; ;