Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

18:08

 

Према саопштњу Министарства одбране ДНР украјинска страна је за протекла 24 часа 173 пута напала територију ДНР. Они су најинтензивније нападали подручја у околини Доњецка , Горловке и Мариупоља. Нападали су доњецки аеродром, Волво центар, Зајцево, Жабуњки, Путиловку, Петровски и Трудовски рејон као и насеље Коминтерново. Током напада непријатељ је користио и тешку артиљерију забрањену споразумом из Минска. Као резултат напада један цивил је рањен а 16 кућа је уништено у насељу Зајцево северозападно од Горловке.

 

Војска ДНР такође располаже информацијама да је украјинска војска у околини Мариупоља окупила око 200 цивила међу њима највише жена са намером да их пошаљу на линију разграничења ради деминирања подручја.

 

 

15:45

 

Током ноћног гранатирања Зајцева рањен је један цивил. Реч је о 11- годишњем дечаку коме је указана медицинска помоћ и тренутно се налази код своје куће. Претходна ноћ је била једна од тежих за Зајцево.

Током синоћњег и данашњег напада на Зајцево уништено је 27 кућа али се сматра да цифра није коначна пошто локалне власти још нису саопштиле званичне податке.

 

13:03

 

Јутрос око 09:30 чула се експлозија у Путиловки у околини Доњецка.

 

Током јутра чуло се неколико експлозија у насељу Широка Балка југозападно од Горловке.

 

Јуче 15 фебруара евидентирано је кретање велике колоне украјинске војске из правца Славјанска према Доњецку.

 

Украјински нацисти су данас током дана поново напали насеље Зајцево северозападно од Горловке. Током напада граната је пала у близини једне сеоске школе. У том моменту у школи се налазило 5 ученика и настава је одмах прекинута.

 

Током ноћи укронацисти су неколико пута нападали насеље Жабуњка, Волво центар, подручје доњецког аеродрома као и Трудовски и Петровски рејон Доњецка. Приликом напада на Трудовски погођена је једна кућа. На срећу сви укућани су оставли живи пошто су на време успели да се склоне у подрум.

 

Током ноћи украјински окупатори неколико пута су нападали и село Коминтерново на југу ДНР.