Mисиjа Mеђународног монетарног фонда долази данас у Београд, а званични разговори представника MMф са властима у Србиjи почињу сутра.

 

скачанные файлы

 

Преговори MMф-а и српских званичника траjаће до 26. фебруара.

 

Србиjа jе са MMф-ом у фебруару 2015. склопила трогодишњи стенд-баj аранжман из предострожности вредан 1,2 милиjарде евра.

 

Званичници MMф и раниjе су истицали да jе аранжман из предострожности избор Владе Србиjе, коjа не планира да повлачи таj новац.

 

Премиjер Aлександар Вучић раниjе jе изjавио да разговори коjе ће сутра имати са представницима MMф неће бити лаки, али да нема шта да им замери.

 

«Не мислим да су наши противници. Oни су нам сарадници и они су ту да нам помогну да би Србиjа била здравиjа и успешниjа земља», поручио jе Вучић.

 

Упитан за наредну ревизиjу MMф-а, премиjер jе рекао да они очекуjу и мораjу да виде jош боље резултате у реформи jавних предузећа.

 

Oдговараjући на новинарска питања у Влади Србиjе, Вучић jе поновио да jе Србиjа изашла из рецесиjе и да jе пред нама пет година раста.

 

«Успели смо да поправимо пословни амбиjент и нећемо се смирити док не уђемо у првих 40 земља света», истакао jе премиjер.

 

Танјуг

Тагови: ; ;