Шта смо урадили сами себи а шта њима (Америци, Немачкој… НАТО) Законом о потврђивању Споразума између Владе РС и НАТО пакта о сарадњи у области логистичке подршке?

 

308CF54B-C9A7-4C6F-85AF-F57AE6EFEE1E_mw1024_s_n

 

Слободно кретање припадника НАТО по Србији

 

1999 године Нато алијанса је извршила агресију на далеко  слабију Србију. И? Није успела да сломи отпор наше (пуковник Јевтовић пише и мисионари на ову тему ) неколико стотина пута слабије војске. Шта им је било чинити? Урадили су најлогичнију ствар која је могла да се уради.

 

Дакле уништили су режим Слободана Милошевића( ма шта ја мислила о том периоду) улагањем огромног новца у револуцију која је као крајњи исход имала пети октобар. У новијој историји није забележен пресуднији моменат од петооктобарског. Тог дана се преломила судбина како Срба тако и читавог региона. Систематским уништењем морала, свести, образовања, правосуђа и на првом месту ВОЈСКЕ , доведена је на власт 2012 године булумента, не знам ни којим и каквим именом бих их назвала, да одигра завршни чин. И тога смо управо сведоци.

 

Завеса је подигнута а ми у гледалишту седимо и тапшемо последњем чину  трагедије која носи наслов: „Била једном једна Србија“. И смејемо се. А заправо треба да наричемо и  да ронимо горке сузе. Мада сам ја више за активно учешће у спречавању  ове накарадне приредбе.

 

Без имало муке и труда, на потпуно легалан и легитиман начин НАТО се ушетао у Србију уз нашу дозволу ( замољен да дође) и има сва права која ми Срби немамо. Слободно кретање означава кретање без икакве контроле. Ја не смем да уђем у одређени простор, на пример зграде Министарства унутрашњих послова у мом граду, без одобрења овлашћеног лица, а рођена сам у овом граду и држави. Нато намештеници никога неће ни питати.

 

Приступ свим државним и приватним објектима у којима се ради, укључујући и оне у којима се врше испитивања и пробе

 

Ми дефинитивно нисмо нормални кад смо дозволили нашим владајућим зомбијима да ураде овако нешто. Где год се ради. Значи да сутра у сваку, па и најмању државну или приватну фирму НАТО___________ (овде сами напишите како хоћете да их ословљавате), могу ући. И шта? Извршити преметачину, забрану рада, малтретирати запослене и власнике. … Сем тога тамо где се врше испитивања и пробе су, од када ја памтим, увек била места која су подразумевала одређену тајност и углавном су се на тим местима вршиле активности везане за војску, хемијску индустрију и наоружање. Дајте да сви колективно наместимо усне за пољубац а они нека голих задњица полако крену испред нас па да им сваком уделимо по један пољубац у наведено место.

 

Какав НАТО? Па ТАЈ НАТО НАМ ЈЕ УБИЈАО ДЕЦУ! ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ СУ НАМ ОНИ ПОКЛАЊАЛИ 1999 ЧИЈИ УТИЦАЈ САДА ХАРА СРБИЈОМ И ОДНОСИ ЉУДСКЕ ЖИВОТЕ. КОЛИКО ГРОБОВА ПО СРБИЈИ НОСЕ ПРЕФИКС НАТО БОМБАРДОВАЊЕ 1999?!

 

Ослобођени су пореза и царинских обавеза

 

Ко је тај ко има право да након свих недаћа које смо доживели од НАТО-а сада још и повлашћује обавезе и ослобађа те беднике пореза и царинских обавеза? Зашто ја морам да платим и најмању обавезу? Зашто ми камата и то у прописној висини,  на дијаграму изгледа као муња са стрелицом ка горе ако на време не измирим обавезе пореза? Нама још увек није плаћена ни ратна одштета за други светски рат,а камоли за бомбардовање 1999. Ко је  меродаван да прашта уместо Срба? Да ли су се то дахије мало заиграле власти?

 

Па хајде онда да нико од нас не плаћа порез. Пре пар дана сам слушала сулуду причу о порезу Новака Ђоковића и осуди где га он плаћа. Немојте да подсећам ко је Новак. Шта је то и какво нама НАТО добро учинио? Ко су чланице НАТО? Да ли треба да набрајам. Рећи ћу само да ни једна није истински пријатељ ни држави ни нашем народу. Ма не да није пријатељ него је заклети НЕПРИЈАТЕЉ.

 

 Дипломатски имунитет

 

Мени све ово личи на давање ордења убицама. И нека ме сад оптуже за противдржавно деловање. Баш ме брига. Колико је овим поступком обесмишљен појам дипломатије. Онда нека се користи израз лицемерје уместо дипломатија. Имунитет давати некоме ко има један једини циљ — ОКУПАЦИЈА. Намеће се мишљење да су жртве пале за ослобођење од Турака па онда од Угара и Немаца биле узалудне. Гинуле су генерације да би Србија била слободна. Ми смо капитулирали а да смо капитулацију понудили. По принципу: „ Господо да ли би вас одушевило када би ми капитулирали? Молимо Вас да нам дозволите да капитулирамо“.

 

Могућност размене поверљивих информација

 

Ово је највећа глупост коју сам прочитала у свом животу. Размена. Да ли заиста неко мисли да постоји могучност размене? НАТО би као размењивао поверљиве информације са полтронима и улизицама. Како им није јасно  да људе које красе ти описни придеви не цене ни они којима су такви врло потребни. Без да  их и питају ови наши несрећници ће на тацни давати информације а при томе неће смети ништа ни помислити да питају . Самим тим ко су нам министри јасно је и како ће се припадници НАТО мисије односити према њима.

И подсећања ради, а као реплика премијеровој изјави да ако хоћемо да НАТО брани наш народ на Косову  морамо га пустити да до Косова дође:

 

Камп Бондстил, Косово и Метохија

 

је главна војна база Сједињених Америчких Држава на Косову и Метохији која је под командом КФОР-а. Смештена поред Урошевца на истоку јужне српске покрајине, база служи као седиште НАТО-а за источни део КФОР-а. База је име добила по Џејмсу Бондстилу, америчком војнику из Вијетнамског рата.

 

Камп Бондстил је пројектовао 94. инжењерски грађевински батаљон заједно са приватном корпорацијом Келог, Браун енд Рут (КБР; Келлогг, Броwн анд Роот). Камп је изграђен углавном од дрвета, са привременим баракама и ограђен је зидом високим 2,5 м.

 

Трајање базе

 

Иако је била описивана као значајна и стратешка за заштиту америчких интереса у овом делу света 29. марта 2011. године је амерички амбасадор у Приштини Кристофер Дел најавио скоро затварање базе. Ово је најављено у склопу мера штедње, те да је постала велики финансијски терет и да је у складу са новом дефиницијом националних приоритета одлучено да се не финансира оно што није неопходно. Међутим, убрзо је генерал Ерхард Билер, командант Кфора дао изјаву да се база неће још затварати и да ће трајати колико и мисија америчких војних снага на Косову. Међутим, од априла 2011. године војну базу користе и други војници мултинационалних снага КФОР, а не само амерички.”

 

Тако је једног дана Србија добровољно понуђеном капитулацијом постала окупирана земља.

 

Весна Ристановић

Тагови: ; ; ;