Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

18:00

 

Током поподнева украјинске снаге су неколико пута отварале ватру на подручје Спартака.

 

Око 15:23 чуле су се неколике експлозије северо-западно од Доњецка.

16:30

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су током претходна 24 часа 225 пута напале територију ДНР. Током напада непријатељ је користио и тешку артиљерију забрањену споразумом из Минска. Најинтензивније су нападали насеља Старомихајловка, Волво центар, подручје доњецког аеродрома, Трудовское, Широка балка, Зајцево. Напади су вршени из насеља Пески, Маринка, Жованка, Опитное… која се налазе на територији Донбаса под окупацијом Кијева.

 

Војска ДНР и даље наставља са евиденцијом концентрације украјинских снага у близини линије фронта. У граду Джержинск у близини линије разграничења евидентиран је долазак 150 снајпериста из Прибалтичких земаља у оквиру нацистичког батаљона «Десни сектор».

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР због повећања криминалитета у редовима украјинске војске, повезане са крађом оружја и муниције команда је започела са активности у вези сузбијања нелегалне трговине оружјем. Такође евидентиран је и низак степен морала код украјинске војске и чести случајеви опијања од стране војника.

 

 

 

13:50

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР током ноћи нису евидентирани напади са украјинске стране на територију ЛНР.

 

 

10:13

 

Синоћ током вечери украјинска страна је гранатирала подручја Старомихајловке, Волво центра и доњецког аеродрома. Напад је извршен из Пескија, Опитног и Маринке. Приликом напада непријатељ је користио и тешку артиљерију.

 

Синоћ током напада укровојске на подручје Јасеноватскаја дошло је до оштећења пруге. Том приликом седам вагона електровоза који се ту налазио су излетела из шина а један се преврнуо.

 

Током ноћи и јутра неколико пута је отварана ватра на подручја у околини Доњецка. Нападали су Трудовское, подручје аеродрома, Волво центар,Старомихајловку. У околини Горловке нападали су Широку Балку и Зајцево.