У Подгорици је јуче, у организацији Клуба младих Нове српске демократије и нестраначких активиста, одржан протестни перформанс поводом годишњице једностраног проглашења независности тзв. „државе Косово“.

 

crnogorci

 

Актом проглашења независности, грубо је ударено на суверенитет и интегритет Србије, као и на међудржавне и националне односе у целом региону, саопштено је из Нове.

 

Протест је симболично организован поред споменика краљу Николи Петровићу, који је, попут његових предака, митрополита црногорских, читав живот и политичко деловање заснивао на косовском завету, истакли су организатори.

 

Учесници перформанса су казали да једва чекају прилику да исправе «историјску неправду и доведу ствари у природни поредак».

 

Поред проглашења такозване државе Косово и удара на етничко и духовно језгро Срба, имали смо и срамно признање те криминално-картелске гротеске од стране власти Мила Ђукановића, која је одавно изгубила свој континуитет са идентитетом, историјом и културом свога народа, рекао је испред Клуба младих НСД Петар Драшковић, пренела је Телевизија Црне Горе.

 

Један од нестраначких политичких активиста Лука Радоњић казао је да осам година после проглашења независности ситуација на Косову потврђује да се не ради држави, већ о међународном протекторату.

 

НСПМ

Тагови: ; ; ;