Наталија Пичурина

Министарство за информисање Доњецке Народне Републике и српски ФБРепортер представљају нови интервју са замеником команданта батаљона Оружаних снага ДНР и српским добровољцем Дејаном Берићем.

Састанак са нашим пријатељима из Доњецка — Алексејем Акутиним и Дејаном Берићем је увек занимљив али овога пута је повод разговора посебно важан. Пре неколико дана је Скупштина Србије ратификовала споразум који омогућава слободу кретања НАТО трупа у земљи и пуни дипломатски имунитет за њихове војнике. Формално, Београд је напустио политику неутралности и проширио је сарадњу са Савезом.

Друга тема разговора је конференција која се одржава 22 фебруара 2016 године у Београду. Организатор је Центар за евроатлантске студије (ЦЕАС). И нека никога не превари «неутралност» имена «Србија и Русија — руски утицај на стабилизацију, демократизацију и европске интеграције Србије». Догађај је отворено против руске оријентације. Организатори ће да убеђују Србе да су за њих корисне «евро-атлантске интеграције, европски пут Србије и сарадња са НАТО».

Ката

Тагови: ; ;