Тужилаштво у Болоњи је имало добар разлог да покрене поступак против Билала Ердогана који са породицом живи у Болоњи, јавља ТАСС.

 

«Можемо да потврдимо да је у току таква истрага», рекли су у тужилаштву.

 

Контакт са тужиоцем-истражитељем Мануелом Кавалом, који води овај случај, још није могућ.

erdogan_family

Адвокат Масимилијано Анета заступа интересе турског бизнисмена Мурата Хакана Хузана који је изнео документе који показују илегалне Ердоганове активности. Он је изразио мишљење да је Тужилаштво имало добар разлог за покретање поступка.

 

«У ствари, документи су Тужилаштву прослеђени у септембру, али случај није покренут. Можда зато што мој клијент није имао довољно доказа и све се базирало на претпоставкама. Дакле, очигледно је да сада тужилаштво има разлога за покретање истраге», рекао је адвокат.

 

Он је објаснио да је његов клијент патио под режимом Реџепа Тајипа Ердогана и да је приморан да живи у егзилу.

Како преноси Corriere di Bologna, 35-годишњи Билал, који је стигао у Болоњу пре око годину дана због писања дисертације на Џон Хопкинс Универзитету, осумњичен је за прање новца. Случај је отворен на основу изјава турског бизнисмена Мурата Хакана Хузана, политичког опозиционара који је присиљен да живи у егзилу у Француској. По речима адвоката, Ердоган је донео у Италију велику суму новца који потиче од незаконитих активности.

Раније је, у интервјуу за Corriere della Sera, Билал негирао наводе да се бави илегалном трговином нафтом. Он тврди да нема никаквог интереса у овој области.

Ката

Тагови: ; ; ;