Премиjер Aлександар Вучић поручио jе данас у разговору са амбасадором Рф Aлександром Чепурином да jе званични став Србиjе да остаjе воjно неутрална земља, као и то да, уз остварење спољнополитичког циља — чланства у Eвропскоj униjи, жели да очува и унапреди традиционално приjатељство и добре односе са званичном Mосквом.

 

Чепурин-и-Вучић

 

Kако jе саопштила владина Kанцелариjа за сарадњу с медиjима, премиjер Вучић и Чепурин су констатовали да су политички односи двеjу држава на високом нивоу и да одражаваjу традиционално приjатељство дваjу народа.

 

Aмбасадор Чепурин jе, како се наводи, потврдио да, у складу са раниjе постигнутим договором, председник Владе Руске федерациjе Дмитриj Mедведев планира да, на позив премиjера Вучића, посети Србиjу и да се тренутно усаглашава конкретан датум посете.

 

Саговорници су се сагласили да jе та посета важна и за Србиjу и за Русиjу и да ће бити прилика да се сагледа шта jе све урађено у унапређењу економске сарадње, као и да се утврде нове пословне могућности.

 

Српска Скупштина усвојила је закон којим припадници НАТО-а добијају слободу кретања и имунитет какав припада и дипломатама. Посебна дозвола биће им потребна за приступ забрањеним безбедносним зонама. Закон је изазвао оштре полемике.

Потраполка руског МСП-а је тим поводом изјавила да у Москви очекују да ће се Београд, како су вишекратно изјављивали српски званичници, придржавати политике неутралности.

 

Танјуг / Њуз Фронт

Тагови: ; ; ; ; ;