Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

23:30

 

Око 22:00 поново је Започео напад украјинских нациста на село Зајцево северозападно од Горловке. Према доступним информацијама напад је још у току а у насељу је проглашен жути степен опасности због тога што украјинска страна користи тешку артиљерију.

 

15:16

 

Данас између 14 и 15 часова украјинске снаге су неколико пута отватале ватру на околину Доњецка.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за претходна 24 часа 102 пута напале територију ДНР. Током напада најинтензивније су гранатирали Старомихајловку, Петровски и Октобарски рејон Доњецка, подручје доњецког аеродрома, Волво центар као и насеље Коминтерново. Током напада рањен је један војник и четири цивила. Такође оштећена је и школа у Старомихајловки.

 

12:35

 

Јутрос у 10:00 чуле су се неколике експлозије у Красногорловки. Око 11:25 чуле су се детонације и у Спартаку.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинска страна је током претходне ноћи три пута прекршила режим примирја, у 20:00, 20:45 и 21:15. Напали су из правца окупираног насеља Трехизбенки. Приликом напада разарања и жртава није било. Народна милиција такође саопштава да украјинске снаге настављају са диверзијама на територији Донбаса која се налази под њиховом контролом како би за то оптужили ЛНР. Тако су у околини града Попаснаја поставили експлозивну направу на железничку пругу за шта су оптужили ЛНР не износећи при том никакве доказе.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су неколико пута нападале Старомихајловку у околини Доњецка. Повремено су нападали и Спартак као и село Коминтерново на југу ДНР. Током напада на Октобарски рејон Доњецка рањена су четири цивила.

 

У Пескију су два припадника украјинских снага налетела на сопствене мине.