Председник Србиjе Tомислав Николић потписао jе данас Закон о потврђивању споразума измеду Србиjе и НATO, потврђено jе Танјугу у кабинету председника.

 

Tomislav-Nikolic

 

Пропис широко отвара врата за још чвршћу сарадњу Србије и НАТО, односно Алијансине Организације за подршку и набавку (НСПО) и Агенције за подршку и набавку (НСПА). Новим законом припадници западне алијансе добијају слободу кретања и имунитет какав припада и дипломатама.

 

Закон је изазвао оштре полемике.

 

ДСС и Двери позвале су данас председника Србиjе Tомислава Николића да не потпише Закон о потврђивању споразума између Србиjе и НATO и затражиле да се о том споразуму распише референдум. Усвајање закона о потврђивању споразума Владе Србије и НАТО био би још један крупан корак на путу потајног увлачења Србије у НАТО, изјавила је Санда Рашковић Ивић.

 

Српски сабор Заветници у суботу, 20. фебруара у 13 часова организоваће протестно окупљање испред зграде Председништва Републике Србије, на Андрићевом венцу.

 

«Имплементацијом поменутог закона Република Србија фактички би постала политичка и војна колонија најмоћније државе чланице НАТО пакта, Сједињених Америчких Држава, одричући се свог суверенитета на подручју безбедносне и спољне политике» — каже се у најави.

Тагови: ; ;