Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

18:10

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 49 пута бомбардовали територију ЛНР. Најинтензивније су нападали Спартак, Жабичево, рејон аеродрома, Волво центарТрудовски и Петровски рејон Доњецка. Током напада коришћено је и тешко наоружање. Као резултат напада у Трудовском рејону Доњецка оштећене су две куће и гасовод-

 

Такође Министарство саопштава да украјинске снаге настављају са нападима на цивиле и за то окривљују војску ДНР.

 

 

15:35

 

У Доњецку се чују експлозије из правца аеродрома, Трудовског, и подручја Јасиноватаја.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР ситуација се карактерише као напета али стабилна.

Народна милиција додаје да је још један украјински војник страдао од не борбених дејстава кад је налетео на мину.

 

12:15

 

Током ноћи украјинске снаге су неколико пута напале територију ДНР. Становништво Маринке саопштава да се неколико пута чула пуцњава из стрељачког наоружања. Неколико пута је отварана ватра на Петровски и Трудовски рејон Доњецка. Из правца Пескија отварана је ватра на подручје Волво Центра. Према саопштењу самоодбране Горловке неколико пута је отварана ватра на насеље Зајцево а такође и на насеље Глубокое из правца Железне Балке.

 

Током напада на Трудовское једна кућа је изгорела, на једној је оштећен кров а такође у насељу је оштећен и гасовод.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су током протекле ноћи 2 пута напале територију републике. Из правца насеља Луганское напали су подручје Калиновке и том приликом губитака није било.