Aкциjе руске воjске у Сириjи заслужуjу наjвишу оцену пошто имаjу за циљ одбрану руских националних интереса и пружање помоћи у заштити цивила од терористичких напада, рекао jе данас руски председник Владимир Путин, додавши да терористи не криjу планове да се шире и на руску териториjу.

 

путин 2

 

MOСKВA — Aкциjе руске воjске у Сириjи заслужуjу наjвишу оцену пошто имаjу за циљ одбрану руских националних интереса и пружање помоћи у заштити цивила од терористичких напада, рекао jе данас руски председник Владимир Путин, додавши да терористи не криjу планове да се шире и на руску териториjу.

 

«Борбене способности наше воjске се сада унапређуjу у воjноj операциjи у Сириjи. Борећи се у тоj блискоисточноj земљи, наши воjници и официри бране руске интересе, уништаваjући терористе коjи нашу отаџбину називаjу своjим неприjатељем и не криjу планове о проширењу, укључуjући и на териториjу Kомонвелта независних држава (ЦИС)», рекао jе Путин, преноси Tасс

 

Oн jе говорећи на приjему у Kремљу поводом Дана бранилаца отаџбине коjи се у Русиjи обележава 23. фебруара, рекао да припадници руских оружаних снага у тешким условима помажу сириjским државним трупама и другим учесницима у антитерористичким напорима да поразе терористе и спасу цивиле од насиља, варварства и насиља.

 

«Увек смо настоjали да све спорне проблеме решавамо искључиво политичким и дипломатским средствима. Увек смо чинили све што можемо да стабилизуjемо ситуациjу у различитим земљама, да помогнемо да се реши сукоб. Допустите нам да то и сада урадимо», поручио jе руски председник.

 

 

 

ТАЊУГ

Тагови: