Поводом изгласавања Закона о потврђивању Споразума између Владе РС и НАТО пакта о сарадњи у области логистичке подршке, Српски сабор Заветници у суботу, 20. фебруара у 13 часова организоваће протестно окупљање испред зграде Председништва Републике Србије, на Андрићевом венцу.

 

1709309

 

Председник Србиjе Tомислав Николић потписао jе јуче Закон о потврђивању споразума измеду Србиjе и НATO. Пропис широко отвара врата за још чвршћу сарадњу Србије и НАТО, односно Алијансине Организације за подршку и набавку (НСПО) и Агенције за подршку и набавку (НСПА). Новим законом припадници западне алијансе добијају слободу кретања и имунитет какав припада и дипломатама.

 

Имплементацијом поменутог закона Република Србија фактички би постала политичка и војна колонија најмоћније државе чланице НАТО пакта, Сједињених Америчких Држава, одричући се свог суверенитета на подручју безбедносне и спољне политике, каже се у најави скупа.

 

Споразумом се припадницима НАТО трупа омогућава слободно и несметано кретање без кривичне, прекршајне и материјалне одговорности преко целокупне српске територије што представља грубо кршење одредбе члана 2 и 8 државног Устава о народном суверенитету, територијалној неповредивости и заштити државних граница.

 

Заветници позивају  да се заједно окупимо испред Председништва и упутимо писмо Председнику Републике Србије са захтевом у име 80% грађана који се противе приближавању Србије НАТО алијанси да одбије да потпише поменути Закон и врати га Народној Скупштини на разматрање.

 

 

Тагови: ; ;