Екстремисти са Мајдана синоћ су демолирали студио «17 канала», јединог кијевског медија који је директно преносио јучерашња дешавања на «Мајдану 3».

 

Они су синоћ и поред обезбеђења упали у студио, испребијали човека који је дежурао, запленили мониторе и сервере и поломили жице.

 

«Пре упада у студио они су покушали да упадну у аутомобил у коме су се налазили новинари ове тв станице који су извештавали са Трга. Они су се представили као крило «Десног сектора» које подржава Дмитрија Јароша и које сарађује са СБУ. Они се противе радикалном свргавању порошенка јер како тврде «то иде у прилог Русији и бившим Регионима»- преноси Политнавигатор.

 

Подсетимо радикалне организације су јуче у Кијеву изазвали масовне нереде, напали су резиденцију олигарха Рината Ахметова, представништва руских банака, сукобили се са Националном гардом. 17 канал је украјинска тв станица која се и раније налазила на мети радикалних екстремиста јер су њени новинари извештавали из ДНР и ЛНР а такође често организује Телемост са Донбасом и Кримом.

 

 

 

ВЕДРАН