Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

16:50

 

Према саопштењу локалног становништва украјинска војска је минирала линију разграничења у насељу Телманово. Ово је откривено кад је на мину налетео пас луталица. Ово је изазвало узнемирење становништва. Дан пре тога војска ДНР је на том подручју заробила једног војника и једног официра украјинске војске. Они нису знали да кажу где се налазе минска поља.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 49 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали подручја у околини Доњецка, Старомихајловку и подручје аеродрома. Током напада на Старомихајловку оштећене су три куће.

 

Према информацијама Министарства одбране украјинске снаге у подручју Маринке, Зајцева, Новомихајловке и Широке Балке минирају путеве и пешачке стазе којима пролазе углавном цивили.

 

14:13

 

Током данашњег напада на Старомихајловку оштећене су три куће. Напад је почео у 12:53. Жртава према расположивим информацијама нема.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјински војници пљачкају цивиле на који преко пункта Станица Луганска покушавају да пређу у Луганск. Уколико се код цивила нађе више од 2000 гривни новац се узима. Грађани се пљачкају и након 17:00 часова кад граничну службу мењају припадници казнених батаљона.

 

12:10

 

Синоћ око 20:00 на северној страни Абакумова започела је битка са стрељачким наоружањем. Током ноћи било је експлозија и у подручју доњецког аеродрома као и у околини Горловке.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су синоћ поново напале Калиновку из правца насеље Луганское. Губитака том приликом није било. Такође Милиција саопштава да и даље украјинске диверзионе групе покушавају да уђу на територију ЛНР. Један део покушава да уђе прерушен у цивиле а други прелазе линију разграничења како би на територији републике изводили терористичке акте.

 

Синоћ од 20:00 до 21:00 трајао је напад на насеље Старомихајловка. Том приликом губитака није било.

 

Контролни пункт «Зајцево» од данас поново функционише за цивилни саобраћај.