Министарство спољних послова Русије изразило је саучешће породицама настрадалих грађана Србије у Либији и апеловало на међународну заједницу да обрати пажњу на овакве случајеве.

 

захарова

 

Апелујемо на Сједињене Америчке Државе и друге земље чланице НАТО пакта да се одговорно и савесно односе према избору циљева, онако како то чине руске Ваздушно-космичке снаге у Сирији. Не догађа се први пут да у ваздушним нападим авиона НАТО снага страдају невини људи, изјавила је званична представница Министарства спољних послова РФ Марија Захарова.

 

Несумњиво је да САД и њихови савезници у предузимању оваквих операција треба да се руководе међународним правом, а не да делују једнострано, већ да координирају потезе са свим заинтересованим учесницима међународне заједнице, истакла је представница руског дипломастског ресора.

 

Упућујемо изразе дубоког саучешћа породицама Слађане Станковић и Јовице Степића, службеника српске амбасаде у Либији, који су погинули у ваздушном нападу авијације Сједињених држава на територију објекта, у коме су се они налазили као таоци терориста Исламске државе. Запослени у МСП Србије били су отети 28. новембра 2015 године. Београду је било позната локација на којој су се налазили. Водили су се преговори о ослобађању, записала је Захараова у саопштењу објављеном на сајту МСП РФ.

 

 

РУСКА РЕЧ