Друштво црногорско-руског пријатељства «Свети Георгије“, организовало је пројекцију документарног филма «Крим. Повратак кући“ 18. фебруара у Никшићу.

 

229442.p

 

На самом почетку вечери, присутни су имали прилику да чују уводну реч др Жарка Лековића, који је говорио о историји Русије. Осврнуо се на балканско-руске односе, а нарочиту пажњу посветио је историји Кримског острва.

 

Филм «Крим. Повратак кући“, аутора Андреја Кондрашова, први пут је приказан у марту прошле године. Захваљујући овом документарцу, чије је снимање трајало осам месеци, сачувани су сви најважнији догађаји «Кримског пролећа“. Оно што је специфично за овај филм јесте и једночасовни интервју са Владимиром Путином, који се сматра једним од најотворенијих интервјуа председника Русије.

 

Друштво црногорско-руског пријатељства «Свети Георгије“ сваког четвртка организује вечери руске културе. До сада су приказани филмови «Острво“ и ‘Друго крштење Русије“, док је за идући четвртак предвиђено вече посвећено свестраном руском уметнику, Владимиру Висоцком.

 

Филм «Крим. Повратак кући» са српским титловима гледајте овде.

 

Референдум на Криму је био одржан 16. марта 2014. Према прелиминарним резултатима објављеним након референдума  96,77% гласача гласало је за отцепљење од Украјине и припајање Русији.

 

Епархија Будимљанско-никшићка

Тагови: ; ; ;