Захарова је у име МСП Русије изразила дубоко саучешће породицама Слађане Станковић и Јовице Степића који су погинули у нападу америчке авијације у Либији.

 

захарова

 

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова је позвала САД и друге земље НАТО-а да одговорно и пажљиво бирају циљеве, како то чине Ваздушно-космичке снаге Русије у Сирији.

 

„Позивамо САД и друге земље НАТО-а да одговорно и пажљиво бирају циљеве, као што то чине руске Ваздушно-космичке снаге у Сирији. Није први пут да у нападима НАТО авиона гину невини људи. Без сумње, Сједињене Државе и њихови савезници при спровођењу таквих операција треба да се руководе пре свега међународним правом, не треба да дејствују једнострано, него да координирају своје потезе са свим заинтересованим чланицама међународне заједнице ”, наводи се на званичном сајту Министарства спољних послова.

 

Она је такође у име МСП Русије изразила дубоко саучешће породицама Слађане Станковић и Јовице Степића који су погинули у нападу америчке авијације у Либији.

 

„Сарадници амбасаде Србије киднаповани су 28. новембра 2015. године. Београд је знао где се налазе. Вођени су преговори о њиховом ослобађању”, истакла је Захарова.

 

Взгљад / Руска реч

Тагови: ; ; ; ;