Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

16:00

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјински неонацисти су из правца Лобачева напали насеље Трехизбенки. Они су били под дејством алкохола тако да су након напада на позиције ЛНР почели са међусобним сукобима. Прво су то биле туче да би убрзо започели и међусобне оружане сукобе. Цивилних жртава овом приликом није било.

14:20

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге се спремају уочи Дана заштите отаџбине да изведу провокације према територији ДНР. Они већ припремају медијски простор за напад. Доказ за то је концентрација војне технике на доњецком, горловском и мариупољском правцу. Према наводима Министарства они би већ одавно кренули у свој крвави поход да их у томе не спречавају представници ОЕБС.

 

Министарство такође наводи да су током претходне недеље украјински нацисти 839 пута напали територију ДНР. Најинтензивније су нападали село Зајцево у околини Горловке где је порушено 16 кућа. У Доњецку је уништено 5 кућа а у Старомихајловки школа.

10:25

 

Током ноћи украјинска војска је неколико пута из окупираног Пескија нападала подручје Волво центра. Нападали су и Спартак. У околини Горловке неколико пута је отворена ватра на Зајцево.