Чланови Грађанског покрета Отпор Петар Шћепановић и Аљоша Туровић након вишечасовног задржавања су пуштени из полицијске станице, где су данас приведени због фотографисања непрописно паркираних аутомобила са службеним регистарским ознакама, саопштено је из ГП Отпор.

 

Како су казали из Отпора, студенти Шћепановић и Туровић били су у повратку са протеста који је организовала грађанска група „КАНА – Ко ако не архитект“.

 

«У близини ресторана »Дали» фотографисали су непрописно паркиране аутомобиле, међу којима је једно од њих имало регистарске ознаке ПГ ЦГ 003″.

 

Возило са ознакама ПГ ЦГ 003 користи премијер Мило Ђукановић који има статус штићеног лица.

 

Особе које имају статус штићеног лица са службеним возилом имају права на целодневно коришћење возила и паркирање на било ком мјесту.

 

Привођење њихових чланова, осудили су из Отпора, наводећи да су се Шћепановић и Туровић понели као савесни грађани.

 

«Грађани нису у обавези да знају, који аутомобили су штићених особа, а који не. Службеници који штите премијера би требали да објасне процедуру, а не да их приводе. У Отпору ово привођење доживљавамо као демонстрацију силе, јер није постојао ни један основ по ком се могу задржати у полицијској станици», наводи се у саопштењу Отпора.

 

Они наводе да је дужност сваког грађанина је да укаже на кршење закона.

 

«Очито да премијеру у јавности не одговара имиџ повлаштене личности. Овим поступком полиције гуши се сваки покушај да лица са службеним аутомобилима буду под будним оком савесних грађана, рекао је Шћепановић.

 

 

ВИЈЕСТИ

 

Тагови: