Погибија двоје службеника српске амбасаде у Либији дешава се на позадини покушаја Запада да ту исту Србију увуче у НАТО, што је својеврсно наметање стокхолмског синдрома, када жртве терате да вас заволе, оценила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

 

xw_1212429

Захарова је, гостујући у емисији на тв Русија, упозорила на опасну тенденцију Запада да почне нови круг оптужби против Русије да је наводно бомбардовала болницу, а онда се дешава буквално следећег дана да снаге коалиције уништавају или болницу или убијају цивиле.

 

«Буквално пре пар дана имали смо још једно подметање кроз турске медије у вези са тим да су руске снаге наводно бобмардовале болницу. И шта се десило после два дана? Америчке снаге су бомбардовале циљеве Исламске државе у Либији И том приликом убијена су два службеника српске амбасаде», навела је она и додала да су се САД извиниле Србији.

 

 

Подсетивши да су убијени службеници амбасаде Србије били таоци Исламске државе, она је рекла да је тужно што су ту информацију доставили ФБИ и ЦИА, премда сада негирају да су знали да су се ту налазили.

 

„Све се то дешава на позадини тога да Запад постепено покушава да увуче ту исту Србију, а Црну Гору већ увелико, у НАТО. Кажу Црногорцима — треба да идете у НАТО, ми ћемо вас заштити ”, рекла је Захарова у емисији „Вече са Владимиром Соловјовом”.

 

 

Она је додала да  исто то покушавају сада да објасне Србима и упитала:

 

„Како можете да заштитите земљу када имате информацију да су људи таоци на одређеној територији, а ви их бомбардујете. Каква безбедност, о чему говорите?. То је посебна врста понижења, наметање стокхолмског синдрома када терају своје жртве — а они су били жртве, да их заволе и да јавно признају да хоће код њих. То је посебна врста перверзности.»

 

 

 

 

(Спутњик)

Тагови: ; ; ; ;