«Северноатлантски савез није био успешан у својим покушајима да изолује Москву на међународној сцени», рекао је Александар Грушко. Он је додао да тренутно Руској Федерацији «не недостаје партнера».

 

«Русија је и даље активан партнер Европи. Ми ћемо наставити да активно учествујемо у међународним напорима да се стабилизује ситуација на Блиском истоку, Северној Африци и Авганистану по питањима везаним за стратешку стабилност. Илузија је веровати да неко може да нас изолује и да неки детаљи могу променити укупну слику», рекао је Грушко.

 

nato-i-rusija

Он је такође нагласио да Русија успешно сарађује са земљама које се налазе на другим континентима.

 

«Покушаји НАТО и његових партнера да представе Русију као претњу је у супротности и са њиховим интересима. Пре свега се ово односи на борбу против тероризма у Авганистану и на стабилизацију ситуације у многим регионима», рекао је Грушко, додајући да стратегија изолације Москве ограничава број области у којима сарадња може донети конкретне резултате.

 

«Русија не спречава да Москва и алијанса имају партнерски однос, али у питању мора бити партнерство у коме Руској Федерацији није ускраћено право да брани своје националне интересе», изјавио је стални представник у НАТО.

 

Ката

Тагови: ; ; ;