Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

21:50

 

Насеље Зајцево се поново напада из тешког наоружања.

 

Током вечери неколико пута су се чуле експлозије у подручју доњецког аеродрома, Авдејевке, Широке Балке.

17:45

 

У подручју насеља Трехизбенки украјинске снаге су отвориле ватру на једну кућу, саопштава једна грађанка. Према њеним речима ватра је отворена током међусобних сукоба украјинске хунте. Кућа је оштећена али на срећу нико није страдао.

13:57

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 57 пута напале територију ДНР.

Терористичко диверзантске групе и даље покушавају да се пробију на територију ДНР. Последњи пут су напали осматрачницу и том приликом херојски су погинула три припадника војске ДНР.

Постоје информације о нестанку цивила у градовима и насељима који се налазе под окупацијом Кијева. Тако су у области Жованка нестала два цивила муж и жена. Они су пошли у продавницу и од тад им се губи сваки траг.

 

Такође у насељу Гранитное у близини Мариупоља евидентирани су припадници «Међународног мировног батаљона Жохара Дудајева» који броји до 10 људи.

 

12:33

Саопштење од милиције:

 

Последњих дана украјински казнени батаљони су почели активније да нападају Донбас. Доњецк и Горловка слушају експлозије са западне стране. Такође у задњих годину дана украјинске снаге су у потпуности измениле систем радио веза. У последње време користе сателитске системе а мобилне и бежичне телефоне су забранили.

 

Током ноћи непријатељ је из правца Пескија и Опитное опет нападао подручје аеродрома Доњецк,Волво Центра и Старомихајловке.

 

У околини Горловке опет су нападали Зајцево и Широку Балку. Напад је извршен из правца Мајорска.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге користе примирје ради консолидације својих снага. Такође НМ саопштава да су украјинске снаге напале подручје Калиново. Жртава овом приликом није било.