Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

23:00

 

У околини Доњецка опет одјекују канонаде. У овом моменту чују се експлозије из правца Октобарског и Петровског рејона, Старомихајловке, Волво центра и доњецког аеродрома.

 

Током вечерашњег гранатирања у Јасиноватском рејону дошло је до оштећења водовода.

19:00

 

Током поподнева напади са стране Кијева су се интензивирали. Неколико пута је отварана ватра на подручје доњецког аеродрома, Спартака и Абакумова.

14:25

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР ситуација на линији фронта остаје напета. Украјински окупатори су за претходна 24 сата 19 пута напали тероторију ДНР. Најинтензивније су нападали Спартак, Волво центар и подручје доњецког аеродрома.

 

У Маринки укроокупатори су основали одред МУП под називом «Сокол». Овај одред, који чини до 50 људи има задатак да хапси нелојалне грађане.

12:33

 

Око 12:21 експлозија се чула у Докучевску.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР ситуација се и даље оцењује као напета али стабилна.

 

Према информацијама Народне милиције украјинске снаге су 2о фебруара око 20:00 из насеља Ваљунски подручје Станице Луганске напали из минобацача насеље Малиново бацивши 5 мина. Након извршене диверзије они су се вратили на територију коју контролишу.

 

Током ноћи украјински окупатори су неколико пута нападали северозападна предграђа Доњецка. Неколико канонада се чуло у околини Доњецког аеродрома а нападали су и Спартак.

 

У Никитовском рејону у околини Горловке током напада оштећена је једна двоспратна кућа и рањена једна жена 1937 годиште.