„У Београду је одржана, наводно научна конференција о руском утицају на дестабилизацију и европске интеграције у Србији, у организацији Центра за евроатланске студије и уз помоћ Рокфелера.
ПОРУКЕ СА ТОГ СКУПА СУ СЛЕДЕЋЕ:

 

1103446414
Директорка Центра за евроатлантске студије Јелена Милић:

  1. Русија онемогућава демократизацију Балкана
  2. Русија интензивно прерађује историју и пласира неистине о „традиционалној православној вези“ Срба и Руса
  3. Русија у балканским државама инсталирала (полу) тоталитарне режиме који раде за руски интерес, у Црној Гори и на Косову.
  4. Русија организује насилне проруске демонстрације у ЦГ,
  5. Русија на северу КиМ оспорава нормализацију српско-албанских односа.
  6. Влада Србије дозвољава формирање «про руских и пропутинових» странака и организација у Србији.
    Остали учесници скупа:
  7. У Србији и код Срба се „обесмишљавају пресуде из Хага“,
  8. Српско–руски хуманитарни центар је „дубиозна институција“.

 

Прво што ћу рећи је да не замерам Јелени Милић. Кружила је неко време интернетом, примитивна, непристојна и претећа порука дотичне индивидуе, упућена господину који је веома уљудно тражио одговор на питања везана за њену опредељеност. Сем тога примећено је да у доброј мери не познаје граматику и правопис.

 

 

Мислим да треба неко стручан и озбиљан да се позабави профилом дотичне. Она да зна шта ради, ЈАДНА, вероватно то не би радила.

 

 

Све што бих јој рекла или је питала не вреди. Не очекујем ни паметан ни разуман одговор, јер је она, ЈАДНА свакако у немоћи да одговори.

 

 

Као прво када бих је питала шта је по националности и вероисповести? Какав одговор бих могла добити? На крају ,ни не очекујем га.

 

 

ЈАДНА.

 

 

Када бих је питала : Шта подразумева реч“демократизација“ која у корену има реч демократија а која је изведена од грчких речи демос (народ) и кратеин (владати), претпостављам да би ми рекла да је то оно што су Американци урадили Индијанцима када су ступили на тло земље која је припадала Индијанцима. Можда би одговор био и другачији али суштина сигурно НЕ.

 

ЈАДНА!

 

Какво значење има „традиционалној православној вези“

Шта и колико зна ЈАДНА о том појму? Очито веома мало јер да би о томе знала било шта, прво мора да зна одговор којој  националности и  вероисповести припада. Ако нема ни једно ни друго, мој закључак је да је она онда АМЕБА.

 

 

ЈАДНА!

 

 

Свакако би требала да зна, али пошто ништа не зна, не замерам јој, да тоталитарни режими, па макар били у полу формату не подразумевају опредељење власти те државе у којој је инсталиран такав режим, у потпуно супродстављени систем. На крају и сама управо припада том систему. Ко јој је дозволио да у своја полтронска, продана и издајничка уста узима Србију, Црну Гору, Косово и Русију?

 

 

Зар је могуће да мисли да има право да говори о проруским снагама? Па треба на помен Русије и Путина  да стане у став мирно и не трепће. Не сме заборавити при томе да су СРБИ КРОЗ ПАМТЕЋУ ИСТОРИЈУ ПОСТОЈАЊА ОБЕ ДРЖАВЕ, РУСИЈЕ И СРБИЈЕ УВЕК БИЛИ УЗ РУСЕ. И у Србији је увек постојао чврст и стабилан корпус Русофила.

 

 

И ЈАДНА да знаш — ТАКО ЋЕ И ОСТАТИ!!!!!

 

 

Цитирам:

 

 

“Милић је оценила да «више нико не може да оспори пад европских интеграција Србије» до чега је довело, како је објаснила, не само то што јавност види шта се дешава у ЕУ, посебно када је реч о избеглицама, већ и утицај медија на јавно мњење и контрадикторне поруке државног врха како нас ЕУ оцењује и захтева нове услове.“

 

Одлично што је и она то рекла.

 

 

Дакле дефинитивно , народе, ЕУ више непостоји. Исто тако ми је драго што су поједини учесници те неке конференције или шта год то било, констатовали да је утицај Русије у Србији огроман. У неким  деловима њиховог  истраживања  чак  и до 80%, али због пробуђене националне свести и осећаја традиционалне везе православних народа, а не због насилног деловања Русије, како су то покушали да представе. И да ли сам ја то исправно схватила њене рачи да би било добро да се у Србији о пропасти ЕУ не сме чути чак ни толико колико се чује? Да ли то значи да ЈАДНА потенцира превару и лаж која треба да се пласира народу?

 

 

Присуствовала сам трибини у Београду на тему о стварној улози и деловању НАТО. И ОНА је дошла, али пре прве паузе, након прва три учесника у дебати, напустила је скуп. Дакле – уплашила се истине коју је чула. НАТО је злочиначка формација која више нема додирних тачака са дефиницијом која га дефинише.

 

 

Штета јер су присутни имали много тога да је питају.

 

 

О каквој нормализацији српско-албанских односа говори та ЈАДНА жена , док на Косову, и данас Албанци убијају и нападају Србе, док у парламенту привремено окупираног Косова, не може да се одржи једно једино заседање а да неартикулисаност Албанаца не дође до изражаја.

 

 

Не знам ко је присуствовао таквом скупу али читам извештаје у медијима, који нису објавили вест о 15000 људи који су Београдом демонстрирали против НАТО . Исти такви каква је та ЈАДНА су закључили да је Српско–Руски хуманитарни центар  „дубиозна институција“. Колико год пута сам прочитала напред наведено под знацима навода, нисам разумела. Наглашавам , мени лично је неизмерно драго  због постојања центра. Разлика између нас две, мада ни у сну  не желим да се поредим са ЈАДНОМ и њој идентичних или истих, је, што ја знам зашто ми је драго а она не зна ни зашто није а камоли зашто би требало да буде.

 

 

ЈАДНА!

 

 

Од каквог  материјала су  прављени, из каквог семена зла су никли? Продане душе искривљених свести и ума. Слуге НАТО хорде.

 

 

Подразумева се  да никоме није ускраћено право да се опредељује. Баш зато пишем ове редове. Поносна што сам на дијаметрално супротној страни од  ЈАДНЕ и њених истомишљеника. Што сам са онима који сматрају да је часније и у слави и у ропству бити уз свој народ, којима је отаџбина на првом месту, а одмах затим Русија .

 

 

У славу Србије и Русије ЗАУВЕК!

 

 

Весна Ристановић

Тагови: ;