Председник парламента и лидер СДП-а, Ранко Kривокапић, изjавио jе да његова партиjа, након раскида коалициjе са владаjућим ДПС-ом, има амбициjу да окупи грађанску опозициjу, коjа може бити алтернатива jедноj партиjи коjа, како jе рекао, влада скоро 70 година.

 

KRIVOKAPIC

 

ДПС, сматра он, више ниjе решење, већ jе главни проблем у Црноj Гори.

 

«Држава је изградила свој сигурносни оквир – НАТО и европске интеграције, али оно што чини структуру друштва, економско-социјални елементи, газдовање ресурсима, владавина права, то је оно зашто је ДПС проблем, а не решење», рекао је Кривокапић.

Он је, у интервјуу за Дојче Веле, рекао да је СДП и ДПС увек дефинисао као Черчила и Стаљина.

«Као и у рату, савезника немате неограничен број, њих је ограничен број. Ја сам увијек дефинисао СДП и ДПС као Черчила и Стаљина. Черчил није имао другу солуцију, осим да Стаљина има као савезника за велике стратешке циљеве», рекао је Кривокапић.

 

Међутим на питање ниjе ли поштениjе понудити референдум о НATO-у, ако већ планира да окупи опозициjу, Kривокапић наводи да не мисли да jе референдум одговор. Такође он сматра исправним санкциjе Русиjи, напомињући да су оне «део европских обавеза» Црне Горе.

 

РТЦГ

Тагови: ; ; ; ;