«Воља Украине да успоставити сарадњу са међународним организацијама постоји, као и жеља да промени неке законе, али све то не може бити у потпуности реализовано», изјавио је директор програма међународне организације за људска права из Европе и Централне Азије Џон Далиузен за Amnesty International.

 

«Напредак иде веома споро, на махове и није потпун. И даље постоји висок ризик од колапса», наводе РИА Новости речи Далиузена.

Outline_of_Ukraine.svg

Експерт је нагласио да држава покушава да се бави решавањем корупције која је постојала и пре догађаја на Мајдану 2013 године, али је још израженија у овом тренутку.

 

«Било би наивно веровати да се сви проблеми могу решити преко ноћи. Економски и политички проблеми Украине су веома дубоки», рекао је активиста за људска права.

 

Према његовим речима и финансијски проблеми Украине отежавају њен развој. «Ова земља се суочава са озбиљним финансијским изазовима, јер још увек није јасно да ли је финансирање из ЕУ довољно. Једна је ствар бити позван у «клуб», а сасвим друга подржати новог члана. Мислим да је Украина у тешкој ситуацији», додао је Далиузен.

Ката

Тагови: ;