СНП НАШИ је послао допис Амбасади Руске Федерације због грубог кршења људских права председника СНП НАШИ Ивана Ивановића, саопштила је данас информативна служба покрета.

 

ivan-ivanovic

Пре две године СНП НАШИ издали су списак од тридесет лица којa кроз своје друштвено деловање заступају интересе западних сила. На њему се налазе разне јавне личности које су лобисти НАТО, независног Косова и антируски лобисти  који годинама крше Устав Републике Србије.
Међутим, режим у Београду ухапсио је председника СНП НАШИ Ивана Ивановића и држао пет дана у притвору, а затим је започело маратонско суђење које траје већ две године.
На почетак суђења директно је утицао и Мајкл Девенпорт који је у више наврата тражио да СНП НАШИ буду кажњени због објављивања списка.
Ивановић је оптужен за прогон лица са списка, што је лаж и што се доказало кроз читав поступак. Једини циљ суђења Ивановићу био је да се обустави рад нашег покрета.
СНП НАШИ обавештава јавност у Руској Федерацији да је режим у Београду и отворено антируски и да је Ивановић управо због тога подвргнут двогодишњем развлачењу по судовима јер је рекао истину.
Молимо Вас да обратите пажњу на овај случај грубог кршења људских права и политичког прогона који се тренутно одиграва у Србији.
Извор: СНП НАШИ

Тагови: ; ; ;