Српска листа на предстојеће црногорске изборе излази са слоганом: ,,Слобода. Русија. Побједа“— каже Милорад Рашовић, члан председништва Српске листе.

 

сл1-шнр
Зашто слобода? Зато што и ми Срби имамо право на мишљење, одабир, веру, социјалну правду и право на достојанствен живот. За њу су се вековима и ратови водили. То су чинили потлачени против оних који су имали привилегије.

 

Данашње време је залуђено материјалним богатством које је у поседу властодржаца. Духовност је потиснута у други план. Само слобода има моћ да праве вредности праведно распореди. У супротном, све више добронамерних људи иде у социјалну изолацију.

 

Зашто Русија? Зато што љубимо ближњега свога! Чувамо веру своју! Брат на брат не удара! Те узвишене опомене, од Бога записане, затамнило је ово смутно време. Морамо разгрнути то скривено благо ако хоћемо да сачувамо оно што је најважније за један народ – самобитност.

 

Ми у Црној Гори ћемо његовати те трајне вредности зарад нашег опстанка. Окренути смо ка словенској православној браћи Русима и мајци Русији. Увек су наши преци били са њом као бранитељком, економским и културним савезником.

 

Зашто победа? Само ослобађањем од окореле администрације и поткупљених медија Срби могу показати своје право лице. Својом добротом и памећу можемо извојевати победу на том терену мрака и подлости. Духом и упорношћу засјенићемо залутале и огрезле у подаништву.

 

Осмех људи, топлина у оку и ватра у срцу руши све препреке. Победа нас чека на крају тунела! Храбри смо, искрени, снажни, има нас све више…

 

ШНР

Тагови: ; ; ;