Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

16:47

 

Доњецк Аакумово: Чују се експлозије. Од последица минобацачког напада погинуо је један војник ДНР. У Куибишевском рејону Доњецка рањена су два цивила. У Зајцеву је рањен десетогодишњи дечак. Код њега је утврђена контузија и потрес мозга.

 

 

16:17

 

У Путиловци и подручју аеродрома чују се пуцњи.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР ситуација на линији фронта је и даље нестабилна. Украјинске снаге су за протекла 24 сата 148 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали подручје Путиловке, Абакумова, Волво центра, подручје аеродрома, Широку балку, Зајцево.

 

13:12

 

Чују се експлозије у насељу Новотроицкое и Волновахи.

 

Народна милиција ЛНР саопштава да је војно руководство Украјине донело решење да се до 28 фебруара отпусти из војске 1883 војника од тога 244 официра због употребе алкохола и наркотичких средстава.

 

На контролном пункту Станица Луганска огромни редови. Медији потврђују да се на пункту налази 500-600 људи који чекају до 3-4 сата да би се вратили у Станицу. На пунктовима ЛНР нема гужви чека се у јутарњим и вечерњим сатима по 5-10 минута. Очигледно је да Кијев намерно прави велике редове како би натерао становништво да престане да посећује територију ЛНР.

 

12:15

 

Синоћ током ноћи украјински окупатори су нападали Спартак, Волво центар, подручје аеродрома, Зајцево, Абакумово и Путиловку. Напад на Спартак трајао је сколо целу ноћ и тек око 06:00 јутрос се смирило.

 

Јутрос су неколико пута нападали Абакумово, Волво центар, подручје аеродрома и Зајцево.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјински окупатори су 3 пута нападали територију републике. Они су из правца окупираног насеља Луганское отварали ватру на позиције НМ у Калиновци и Логвинову. Жртава и разарања овом приликом није било.