Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

16:20

 

У послеподневним сатима украјински окупатори су неколико пута отварали ватру на насеља Путиловка, Трудовское и Абакумово.

 

13:57

 

Током поподнева украјински нацисти су неколико пута нападали насеље Абакумово и Старомихајловку.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 59 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Жабичево, Спартак, подручје доњецког аеродрома, Петровски рејон и  Широку Балку.

12:10

 

Према саопштењу становника Доњецка у Абакумову је око 10:14 дошло до детонације. После 10 минута одјекнула је још једна експлозија.

 

Саопштење од мештанке:

 

Контролни пункт Новотроицкое је затворен. Украјинске снаге с тог правца нападају Докучевск и јужна предграђа Доњецка.

 

Ноћ 23 на 24 фебруар украјински окупатори су отварали ватру на свим правцима у околини Доњецка и Горловке. У подручју Јасиноватске покушали су да изврше пробој унутар територије ДНР али напад је одбијен.

 

Хроника напада украјинских окупатора последњих дана је следећа, прво у вечерњим сатима започну са нападима из лаких наоружања и повремено да би касније током ноћи кренули са интензивнијим нападима из тешког наоружања.

 

У јасиноватском подручју током напада рањено је седам припадника војске ДНР. Сад је тај правац ојачан због честих напада.

 

Синоћ око 19:00 непријатељ је поново напао насеље Зајцево северозападно од Горловке. У овом моменту још нема информација о жртвама и разарањима.

 

Такође током ноћи неколико пута је нападнуто и насеље Набережное и том приликом оштећене су три куће. Жртава међу цивилима није било.

 

Такође неколико пута су нападали и Широку балку и Волво центар.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су током ноћи три пута напале територију ЛНР. Напад су извршили из насеља Луганское на снаге ЛНР стациониране у насељу Калиновка. Жртава и разарања није било.