Руски Министар спољних послова Сергеј Лавров је изјавио да се нада да ће Вашингтон одржати свој део договореног у вези прекида ватре у Сирији, јавља Танјуг.

Лавров је изразио наду да ће Бела кућа поштовати договор који предвиђа прекид ватре који треба да ступи на снагу у поноћ, преноси АП.

20151111214146_335985

Он је то рекао, коментаришући наводе из листа The Wall Street Journal о томе да неки званичници америчке администрације настоје да се нађе начина за појачање притиска на Москву.

«Не постоји алтернативни план споразуму о прекиду непријатељстава у Сирији, који су усагласиле САД и Русија», изјавио је руски Министар спољних послова, истичући да никада није било плана Б, нити ће га бити.

«Већ смо све рекли о плану Б — никада тако нешто није постојало, нити ће постојати», казао је Лавров, пренела је агенција ТАСС.

Амерички државни секретар Џон Кери изјавио је у уторак да ће можда бити тешко задржати Сирију као целину, уколико се дуго буде чекало на окончање борби.

«САД ће знати у року од неколико дана да ли ће се одржати предложени прекид непријатељстава у Сирији, који треба да ступи на снагу у суботу, а уколико не дође до политичке транзиције, постоје опције «плана Б»», навео је Кери.

Ката

Тагови: ; ;