У Москви је данас постигнут споразум о заједничком деловању Јединствене Русије и Нове српске демократије. Договор су постигли Константин Петриченко, председник Oдбора за међународне односе Јединствене Русије, и Андрија Мандић, председник Нове српске демократије.

 

Mandić-i-Petričenko

 

Том приликом, председник Нове српске демократије је истакао да је поносан због успостављања блиске сарадње са најјачом странком у Русији, и изразио наду да је овим чином дошло до нове фазе у односима између Русије и Црне Горе. Мандић је казао да је за Црну Гору кроз векове увек била пресудна подршка Русије, и да се на том плану ништа није промиенило до данас.

 

„Црна Гора је имала несрећу да постане талац марионетске власти са којом се управља из појединих западних центара који су за циљ имали рушење њене традиције и духовности, а самим тим и разградњу заједничке државе са Србијом и урушавање односа са Русијом“, рекао је Мандић.

 

Петриченко је изразио задовољство што Јединствена Русија добија поузданог партнера у Црној Гори као што је Нова српска демократија која чува све оне вредности које су неопходне за братске односе Русије и Црне Горе.

 

„Русија није очекивала да неко из Црне Горе може да води непријатељску политику према Русији, уводећи бесмислене санкције које, у крајњем, могу само да нанесу штету Црној Гори, хрлећи у НАТО савез и сврставајући се на страну руских противника“, казао је Петриченко.

 

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић је данас, такође, разговарао и са замеником председника државне агенције за туризам Руске Федерације, г. Сергејом Корнејевим, и обавестио га о штетним последицама које је за црногорски туризам изазвала погрешна политика Владе Црне Горе у односу на Русију.

 

Мандић је нагласио да грађани Црне Горе запослени у туризму, као и власници туристичких објеката, трпе огромну штету због увођења санкција Русији и због стварања осећаја несигурности и непожељности руских туриста у ЦГ. Он је апеловао да због лоше политике владе не треба да трпе грађани Црне Горе, који су већински против санкција Русији и политике преварног учлањења Црне Горе у НАТО.

 

Корнејев је саопштио да су руски туристи веома пробирљиви и да пажљиво ослушкују добре и лоше поруке од земаља које се баве туризмом. Он је подсетио да је због лоше политике турских власти према Русији, турски туризам претрпио ненадокнадиву штету, на хиљаде хотела је банкротирало, а десетине хиљада запослених у туризму је остало без посла.

 

„Црна Гора је дестинација коју су руски туристи волели, јер су Црну Гору доживљавали братском и блиском државом, док су најновије поруке и сигнали потпуно супротни од тога уверења које су имали руски грађани“, казао је Корнејев.

 

Мандић је послао поруку да опозиција у Црној Гори има конкретан план како да смени ову власт и исправи грешке које је влада Мила Ђукановића направила у односима са Русијом.

 

„Ми верујемо да ће након промена Црну Гору запљуснути нови инвестициони циклус из Русије, и да ће се у Црну Гору улити миљарде евра, а да ће наше туристичке капацитете, и у летним и у зимским месецима попунити руски туристи“, рекао је Мандић.

 

Корнејев је истакао да су Руси заинтересовани и за верски туризам и да се напади на СПЦ од стране њених противника у Црној Гори веома негативно третирају код верујућих људи у Русији.

 

„То, уз санкције и политику уласка у НАТО, додатно прави лошу слику о Црној Гори у Руској федерацији“, поручио је Корнејев.

 

ИН4С

Тагови: ; ; ; ; ;