Председник Русије Владимир Путин упозорио је Федералну Службу Безбедности (ФСБ)  да се «непријатељи иза границе» већ припремају за руске изборе који су расписани за јесен.

 

cfa6b03a65c815d6298e11d4ea731143

 

Председник је такође рекао да «стране обавештајне агенције повећавају своју активност у Русији а прошла година јасно показује истинитост ових наших навода»— рекао је руски председник а преноси ТАСС.

 

Према његовим речима «у том периоду (2015)  прекинута је активност преко 400 иностраних агеата а против 23 су поднете кривичне пријаве»— рекао је председник Путин.

 

Путин се такође захвалио ФСБ за успешно спровођење операције у Сирији а истовремено и за борбу против тероризма у земљи.

 

18 фебруара ФСБ је прекинула активност међународне терористичке организација која је фалсификовала документа за држављане Русије који су хтели да иду да се боре у редовима ИСИЛ-а.

 

8 февруара ФСБ је ухапсила у Екатеринбургу припадника ИСИЛ који је дошао из Турске са намером да изведе терористичке акте у Москви, Санкт-Петербургу и Свердловској области.

 

Избори за Државну думу који су требали бити одржани у децембру одржаће се 18 септембра 2016 године.

 

Тагови: ; ;