Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт.(Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

17:20

 

Око 14:00 неколико експлозија се чуло у Маринки а такође, према саопштењу локалног становништва колона украјинских војника са техником креће се из правца Краматорска према Доњецку.

 

Током синоћњег напада на Петровски рејон Доњецка два војника су рањена. Они су одмах хоспитализовани.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су током протекла 24 сата 231 пут напале територију ДНР. Из окупираних насеља Пески, Опитное, Жованка, нападали су Волво центар, доњецки аеродром, Спартак, Старомихајловку, Зајцево, и Петровски рејон Доњецка.

 

 

 

 

15:00

 

У ЛНР је било више артиљеријских напада од чијих су последица оштећене две куће у околини Славјаносербска. Куће су оштећене делимично.

 

На линији разграничења у граду Кировск пронађен је човек који је нестао пре два дана. Он је убијен а у насељу Смелое један цивил је рањен. Он је пребачен у болницу и његово стање се оцењује као задовољавајуће.

 

11:44

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су током ноћи три пута напале територију ЛНР. Напали су као и обично из правца насеља Луганское позиције НМ у Калиновци. Жртава и разарања није било.

 

Украјински окупатори су током ноћи нападали и Петровски рејон Доњецка. Жртава није било.

 

Синоћ око десет увече непријатељ је отворио ватру и на подручје Старомихајловке. Евидентиран је пад пројектила на једну гаражу. Такође од последица напада оштећени су кровови и стакла на три куће. Информације о евентуалним жртвама још увек нису доступне.

 

Током ноћи и јутра украјински нацисти су већ традиционално нападали подручје Спартака, доњецког аеродрома као и насеље Зајцево у околини Горловке.