Најновије руско оружје укључујући и технику дали су предност сиријској војсци у борби против ИСИЛ-а и изменили ток рата, пише Индипендент.

 

руско оружје

За пет година сиријска армија изгубила је више од 60 хиљада припадника али захваљујући новој руској војној технологији губици у последње време су се значајно смањили. У Сирији како наводе аутори је посебно значајан модернизовани тенк Т-90 који је Русија испоручила крајем прошле године. Систем активне заштите који је ојачан руским борбеним возилима дозвољава промену путање непријатељског пројектила и када се ракета налази неколико метара од тенка. Једнако важни су и руски електронски уређаји помоћу којих се могуће пробити у одбрану непријатеља посебно у планинском подручју на северозападу земље, наводи се у чланку.

 

Руски војни стручњаци обучавају сиријску војску ратовању у градским и планинским условима.Првобитно је сиријска војска имала план да се обрачуна са терористима у Палмиру али их је руска војска убедила да је боље започети операцију на северу земље како би се прекинуло снабдевање терориста из Алепа и Турске, пише лист.

 

Без обзира на хвалисање Саудијске Арабије о стварању «Антитерористичке коалиције» њене снаге су «ужасно неспремне». За разлику од њих сиријске снаге на чијој се страни налазе и иранске снаге као и «Хезболах» показале су изузетне резултате посебно у провинцији Алепо. Све је више присталица Сиријске Слободне армије који прелазе на страну сиријске војске, наводи Индепендент.

Тагови: ;