Шиптарска окупаторска квазивлада би могла да уведе реципрочне мере Србији у првој половини марта због, како наводе, проблема са којим се суочавају косовске фирме које послују са српским фирмама.

 

Jarinje_620x0-620x330

 

Незадовољна пласманом своје робе на тржишту Србије, Шиптарска окупаторска квазивлада разматра могућност да узврати истом мером, због проблема са увозом нафтних производа из Србије и због блокирања извоза пића у нашу земљу. Шиптарска страна намерава да изнесе могуће реципрочне мере на састанку ЦЕФТА, који се ускоро одржава у Бриселу.

 

И у ресорном министарству Србије такође кажу да ће о проблемима унутар ЦЕФТА тржишта разговарати ускоро у Бриселу и изнети своје ставове.

 

„Почетком марта у Бриселу ће се одржати ЦЕФТА поткомитет за нецаринске мере, на коме ће између осталог бити говора о проблемима у трговини унутар ЦЕФТА страна“, каже за „Новости“ Јадранка Зенић Зељковић, саветник у Министарству трговине Србије.

 

„Представник Министарства трговине, туризма и телекомуникација, које координира целокупну сарадњу са ЦЕФТА, изнеће ставове добијене од надлежних ресора у вези са питањем које су покренули преставници из Приштине.“

 

ФСК

Тагови: ; ; ; ;