У Турској је дефинитивно строго забрањено вређање председника. Када прочитамо овако(чудну) вест, очигледно је да су сви једнакипред законом, не узимајући године у обзир.

 

лисице

 

 

Наиме, пре неколико дана турски специјалци су привели тринаестогодишњег дечака, јер је са свог „Фејсбук“ профила вређао председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана.

 

Дечак је, како светски медији преносе ову необичну вест, на друштвеној мрежи „Фејсбук“ објавио видео-снимаккоји садржи увреде на рачун председника, а у акцији специјалаца брзином «светлости» је приведен.

 

Антитерористичке јединице опколиле су кућу у којој живи тринаестогодишњак, након што су добили «дојаву» да је дечак поставио снимак.

 

Дете је у полицијској станици саслушано као највећи криминалац, па је касније пуштен из притвора јер је малолетан. Дечак је тврдио да он није поставио снимак и да неколико његових другара има шифру за његов налог.

 

«А.С. је саслушан. Рекао је да он није поставио снимак и да на „Фејсбук” једино поставља снимкевидео-игрица. Дечак је истакаода његови другови из краја и из школе имају шифру за његов профил, али да не зна ко би могао да постави такав клип» рекао је полицијски извор из истраге.

 

Подсетимо, увреда председника Ердогана се у Турској сматра кривичним делом. Осуђени могу да проведу и до четири године иза решетака. Турска полиција је до сада ухапсила бројне новинаре, блогере, академике али и обичне грађане, јер су наводоно вређали председника.

 

 

НОВОСТИ