Премиjер Србиjе Aлександар Вучић састао се данас са амбасадором СAД Kаjлом Скотом.

 

skot-i-vucic

 

Премиjер jе у петак наjавио разговор са америчким амбасадором, истакавши да jе за Србиjу од виталног значаjа да трагичан догађаj из Либиjе, када jе погинуло двоjе службеника српске амбасаде, добиjе пуну истину, као што jе важно да се не доведе у питање добар тренд односа са Сjедињеним Државама.

 

«Резултати обдукциjе двоjе српских држављана коjи су погинули у бомбардовању у Либиjи, а коjа jе рађена у Србиjи, поклапаjу се са резултатима обдукциjе коjу су обавили либиjски стручњаци», рекао jе премиjер и поновио да Србиjа чека да америчка страна пружи били какав доказ да то нису урадили амерички бомбардери или ловци.

 

Пентагон је раније саопштио да двоје српских држављана који су страдали прошле недеље у Либији вероватно нису погинули у америчком бомбардовању чија је мета био вођа Исламске државе у тој земљи.

 

Став Пентагона да службеници српске амбасаде нису страдали у бомбардовању сматраћемо делом глобалног обрачуна између великих сила, осим уколико нам Пентагон не достави доказе да су њихове тврдње тачне, одговорио је премиjер Aлександар Вучић.

Тагови: ; ; ; ;