Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

21:03

 

Према саопштењу локалног становништва укронацисти су из правца окупираног насеља Невелское напали подручје Абакумова. Гранате су падале на 30,40 метара од кућа, пси су скакали и вриштали од ужаса.

 

14:07

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 33 пута напале територију ДНР. Они су из окупираних насеља Пески, Опитное, Маринка, Жованка, Славное нападали подручје доњецког аеродрома, Волво центар, Зајцево, Абакумово. Током напада коришћена је и тешка артиљерија.

 

Према обавештајним подацима Министарства одбране на улазима у Славјанск, Краматорск и Артјомовск постављене су заставе такозваног Кримскотатарског меџлиса.

 

Народна милиција ЛНР саопштава да се ситуација није много изменила и да се дефинише као напета али стабилна. Током синоћњег напада на Логвиново и Калиновку жртвава и разарања није било.

 

12:05

 

Синоћ око 22:30 украјинске снаге су отвориле ватру на подручје доњецког аеродрома и Волво центра. Напад је извршен из правца окупираних насеља Пески и Опитное уз коришћење и артиљеријског оружја, забрањеног споразумом из Минска.

 

По саопштењу Народне милиције ЛНР украјинска страна је током ноћи три пута прекршила примирје. Они су из окупираног насеља Луганское отварали ватру на позиције НМ у насељима Калиновка и Логвиново.

 

Током вечери и ноћи такође су се чуле експлозије и пуцњава у насељима Абакумова, Красногорловка. Новомаринка а на путу Луганск-Лисичанск водила се битка из стрељачког наоружања.