Туркса је гранатирала ослобођени курдски град Tел Aбjад у Сирији.

1443804500_screenshot_222

Прекид ватре у Сирији је за протекла 24 часа нарушен девет пута, саопштио је данас начелник руског Центра за примирје у Сирији Сергеј Кураленко.

„За протекла 24 часа примирје је нарушено девет пута, а добили смо информацију и да је нападнут град Кабана у провинцији Латакија. Поред тога, преко 100 припадника турске војске извело је напад на град Тел Абјад на сиријско-турској граници“, рекао је Кураленко.

Он је додао да је Турска војска имала подршку великокалибарске артиљерије, иако су припадници Курда успели јутрос да отерају турске војнике ван града.

 

„Иако постоје појединачни примери прекида ватре, примирје у Сирији се у целини примењује“, рекао је он.

 

Кураленко је такође рекао да ће Центар свакодневно објављивати извештај о томе како се спроводи примирје у Сирији, као и да ће се те информације касније слати америчком центру који је стациониран у Аману, престоници Јордана.

 

Светске силе су постигле споразум о обустави ватре у Сирији који се тиче владиних снага и припадника оружане опозиције. Споразум се не односи на територије под контролом ДАЕШ-а и Нусра фронта, терористичке организације повезане са Ал Каидом, које држе више од половине Сирије.

Спутњик

Тагови: ; ; ;