Због санкција је италијански извоз у Русију достигао свој најнижи ниво у задњих 10 година. Међутим, губитак је за руско тржиште занемарљиво мали. Одсуство италијанских производа у Русији је довело до појаве фалсификата, који ће значајно покварити имиџ италијанских произвођача, пише La Repubblica.

Према италијанском Удружењу пољопривредних произвођача Coldiretti, хлађење односа између Европе и Русије и наметање санкција је довело до тешког смањења италијанског извоза у Русију.

download (2)

«Санкције су постале основа за дугорочни трговински рат који је нанео штету старим италијанским гранама индустрије, од прехрамбених производа, преко моде, до аутомобилске индустрије», рекао је представник удружења.

Највише је погођен пољопривредни сектор. Поред непосредне штете проузроковане руским ембаргом на испоруку појединих производа из ЕУ, санкције су довеле до индиректних последица. Конкретно, губитак на руском тржишту је довео до пада цена хране. Осим тога, одсуство италијанских производа у Русији је довело до ширења фалсификованих производа који немају никакве везе са Италијом.

Санкције су задале озбиљан ударац и текстилној индустрији, произвођачима намештаја и аутомобилској индустрији.

Ката

Тагови: ; ;