Иако шефу Кремља учестало стижу претње да му се спрема атентат, поред њега не може ни мува да пролети. У неким моментима изгледа као да иде сам, али га увек прати стотину пари очију.

vladimir-putin-foto-ap

Зато се само претпоставља да о животу лидера Русије сваке секунде брине најмање 10 000 људи, па Москву не забрињава много то што шефу Кремља свакодневно прете атентатом.

Кувари и дегустатори

Међу онима који брину о Путину су високоутренирани командоси, за које ни њихове породице не знају чиме се баве, стотине агената, личног обезбеђења, особља и особе са специјалним задацима, попут кувара и дегустатора хране.

«Невидљиви» људи

Већина тих људи потпуно је невидљива, чак и када Путин иде у званичну посету некој земљи, јер многи одлазе тамо и по неколико месеци раније како би испитали терен. Након тога, агенти Федералне службе безбедности (бившег КГБ), организам од око 20 000 чланова, праве анализе и одређују план кретања Председника када није у резиденцији у месту Ново Огарјово на периферији Москве.

«Некада изгледа као да Путин сам ноншалатно шета, међутим, истина је да га у тада посматра стотину пари очију».

Услови за кандидате

Изглед његовог личног обезбеђења строго је прописан. Морају да буду барем 20см виши од њега, али да истовремено не буду упадљиви. За те људе никада не бисте рекли чиме се баве. Могли би да буду и трговци — испричао је један руски новинар.

На челу Путинове Федералне службе безбедности већ 14 година налази се генерал Виктор Золотов, човек кога би и ретко који Рус препознао на улици иако се на већини важних догађаја појављује поред Путина. Он је особа из сенке.

Упознао је Путина деведесетих година и након што му је био спаринг партнер у боксу и џудоу, убрзо је постао и шеф обезбеђења.

Ката

Тагови: ;