Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

18:53

 

Према саопштењу локалног становништва јутрос је током гранатирања Старомихајловке уништена једна школа у приградском насељу. Такође неколико експлозија се чуло у Красногорловки и Маринки.

16:33

 

Током поподнева укронацисти су неколико пута нападали Волво центар.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 273 пута напали територију ДНР. Нападали су Старомихајловку, Абакумово, Петровски и Трудовски рејон Доњецка, Волво центар, подручје доњецког аеродрома,

 

 

14:00

 

Води се пешадијска битка из правца Пескија према Волво центру. Такође чуле су се неколике експлозије у Маринки, Старомихајловки.

 

Према информацијама Министарства одбране ДНР на аеродрому у околини Северодоњецка, евидентирано је присуство цивилног хеликоптера у коме се налазе јединице украјинске војске као и два шатора за смештај особља.

 

12:16

 

Током јутра укронацисти су неколико пута нападали територију ДНР. Они су отварали ватру на Волво центар, подручје доњецког аеродрома, Старомихајловку, Октобарски рејон Доњецка и Абакумово.

 

Синоћ током ноћи су нападали насеље Трудовское и Зајцево.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјински окупатори су током ноћи 28 на 29 фебруар изврпили један напад из насеља Луганское  на насеље Лозовое. Том приликом жртава и разарања није било.